Ana Grgić Masterchef 2016

ANA GRGIĆ

Simpatična i iskusna Ana Grgić je gotovo četiri godine šefica kuhinje prestižnog zagrebačkog hotela Esplanade. Prije toga, Ana je tri godine radila na funkciji zamjenice šefa kuhinje te je zbog svog visokog nivoa znanja, ambicija, profesionalizma i kulinarskih vještina s lakoćom preuzela vođenje kuhinje obaju restorana, luksuznog Zinfandel'sa i šarmantnog Le Bistroa, te Esplanade cateringa. Ana je tako postala prva žena na čelu Esplanadine kuhinje i nastavila slijediti tradiciju vrhunske gastronomije, uz specifičan potpis koji daje jelima. Ambicija i želja za učenjem odvele su Anu na adrese najprestižnijih svjetskih restorana s dvije Michelin zvjezdice, gdje je neko vrijeme usavršavala svoje kulinarske vještine kod poznatih chefova, Yvesa Mattagnea, u restoranu Sea Grill u Bruxellesu, te kod Christiana Lohsea u poznatom berlinskom Fisher's Fritzu, a kroz brojna kulinarska događanja u Esplanadi imala je prilike surađivati s najcjenjenijim chefovima iz Francuske, Koreje, Izraela i drugih. Svoje znanje razvijala je i na kulinarskoj akademiji Rezidor Hotel Group.
Ana je tijekom svoje karijere u Esplanadi pripremala jela za brojne državne dužnosnike poput američkog potpredsjednika Joea Bidena, američke državne tajnice Hillary Clinton, talijanskog predsjednika Napolitana, austrijskog predsjednika Fischera, hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović te za poznate kraljevske obitelji poput princa Alberta od Monaca, princeze Anne, kralja i kraljice Švedske, japanskog princa i princeze, kraljevske obitelji iz Danske, princa Saudijske Arabije, a na nepreglednoj listi slavnih nalaze se i sportske legende Pep Guardiola, David Beckham i Cristiano Ronaldo te osobe iz svijeta šoubiznisa poput Shakire, Sade, Stinga, Joséa Carrerasa, Boba Geldofa, Bona Voxa, Robbieja Williamsa i drugih.

Radovan Marčić Masterchef 2016

RADOVAN MARČIĆ

Radovana smo imali priliku upoznati još u prvoj sezoni MasterChefa. Poznati redatelj i maritimni pisac, na pozornicu je postavio pedesetak kazališnih predstava. Piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove i producira. Sedamnaest godina Marčić je urednik i jedan je od pokretača u nautičkom magazinu 'More'. Često je i moderator tematskih večeri u restoranima, radi i kao savjetnik za gastronomsku strategiju te kreator jelovnika. U njegov opus spadaju naslovi: 'Peljar hrvatskog Jadrana', '1300 planova luka, lučica i uvala hrvatskog Jadrana', 'Poslanice sladokuscima' te 'Gustoza đita' (prevedena na četiri jezika), te 'Uživajte sa mnom' i 'MasterChef, dnevnik pobjednika' (koautor sa Šimom Sušićem). Njegovi tekstovi o kazalištu, moru i gastronomiji objavljeni su u mnogim monografskim izdanjima, revijama, tjednicima i dnevnom tisku. Radovan Marčić uredio je dvadesetak knjiga za razne izdavače, a najviše na temu mora i gastronomije.

Andrej Barbieri Masterchef 2016

ANDREJ BARBIERI

Andreja je publika upoznala i zavoljela upravo u celebrity inačici showa, zatim smo ga vidjeli kako 'sudi' kuharima amaterima treće sezone MasterChefa, da bi se sada vratio u drugu sezonu Celebrity MasterChefa. Vrhunski chef, Andrej Barbieri rođen je u Zagrebu, a nakon djetinjstva provedenog u Lovranu, vrlo mlad je otišao u Italiju gdje je otvorio multimedijalni lokal. U to je vrijeme bio očaran barovima, gostionicama, velikim luksuznim hotelima i restoranima koji su za Andreja bili kazališni pojam - mjesta gdje se nešto odigrava i zbiva. Tada se zbližava s gastrozofijom slowfooda, a od 1999. posvećen je isključivo kulinarstvu. Vodio je niz restorana diljem svijeta: Siciliji, Sardiniji, Kreti, u Španjolskoj itd. Danas vodi kuhinju poznatog opatijskog restorana Bevanda, a Andrej je chef i suvlasnik bistroa Conca d' oro u Rijeci.

Masterchef.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice masterchef.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice masterchef.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se