Finalni recept Lane Klingor Mihić

Recept Lane Klingor Mihić

Predjelo “ZELENI JAPAN” (KOVAČ SA PONZU SPICY UMAKOM NA PJENICI OD BOSILJKA)

Umak

0.1 lit ponzu umaka (sok jedne naranče, jednog limuna, malo soye, mrvicu papra.
2-3 žlice oyster umaka
pola žličice ulja tartufa
1 žlica mirina

Pjenica od bosiljka
bosiljak
1 čaša vrhnja za kuhanje
sol papar
Dvije bombice u sifon

Iskuhavati vrhnje za kuhanje i stabljike bosiljka, začiniti i na kraju dodati listove. Sve skupa izmiksati sa stapnim mikserom, procijediti te dobro ohladiti. Hladno izliti u sifon i dodati dvije do tri bombice.

Kovač: filetirati ribu. U pećnici, na malo maslinovog ulja i ružmarina prepržiti file kovača, da pobijeli i pusti aromu, svega 4 minute.

Mladi špinat sotirati na tavi te napoložiti na tanju kao podlogu za ribu i pjenicu od bosiljka.

Celebrity MasterChef Ep33 (Foto: PR Nova TV) - 18

JANJEĆI RACK S ORAŠASTIM PLODOVIMA I ČIČOKOM

Janjetinu začiniti svježim sjeckanim začinskim biljem, posoliti i popapriti, ispeći kratko na tavi da dobije lijepu zlatnu boju.
Napraviti smjesu od panko mrvica, pistacija, badema, maslaca i parmezana. Staviti na janjetinu i u pećnici 17 min.

Šparoge sotirati na malo maslaca, začiniti s uljem soli i paprom

Čičoke skuhati, propasirati te napraviti kremasti pire s maslacem i malo vrhnja za kuhanje. ili krumpir ili mrkva, kremasto i nježno.

Kosti, mrkvu, luk, celer prvo zapeći u pećnici pa prebaciti na tavu, dinstati i podlijevati kako bi se dobio temeljac. Povrće ukloniti a dobivenu tekućinu reducirati te koristiti za koristiti kako umak kojim se prelije janjetina i sotirane šparoge.

Od klica mladog daikona napraviti laganu salatu

Celebrity MasterChef Ep33 (Foto: PR Nova TV) - 22

Desert “POTEZ OČAJNIKA”

Bijeli biskvit sa makom
2 šalica brašna
3 žlice šečera
1/3 šalice maka
3 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
½ šalice rastopljenog maslaca
2 bjelanjka
½ šalice mlijeka
1 žlica limunovog soka
vanillin šečer
Peći 30 minuta na 170, na prethodno zagrijanoj pećnici.
Krema
Rastopiti čokoladu za kuhanje i pomiješati s mascarponeom. Ohladiti.

Jagode narezati i posudi šečerom. Ostaviti da puste sok.

Crumble – lješnjaci, zobene pahuljice, bademi, maslac, cimet, tonka, peći 10 min 180 stupnjeva.


Okruglim štreherom izrezati krugove u biskvitu. Na krugove nanijeti kremu. Na vrh staviti listiće jagode i ukrasiti listićima svježe mente. Posuti crumble.

Celebrity MasterChef Ep33 (Foto: PR Nova TV) - 3
 

Teme:

Moglo bi vas zanimati...

Masterchef.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice masterchef.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice masterchef.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se