Finalni recept Igora Barberića

Recept Igora Barberića

Predjelo - Kovačna pireu od graška

File kovača lagano posoliti i popariti i prepeči na tavi, stranu s kožom prvo da dobije laganu boju a onda kratko na drugoj strani. Narezati na komade oko 4x4cm
Pirjati sitno nasjeckani luk na maslinovom ulju oko 3min a onda dodati kuhani grašak i nakon par minuta pirjanja dodati malo bijelog vina i pirjati dok ne ispari pa dodati malo vode da sve pokrije i pustiti da većina ispari pa miksati štapnim mikserom i pasirati kroz fino sito. Dodati malo wasabi paste te soli i papra po želji.

Kovač poslužiti na pireu od graška i dodati par listova radiča, špinata ili cikle koje lagano začiniti limunovim ili limetinim sokom i malo soli.

Celebrity MasterChef Ep33 (Foto: PR Nova TV) - 30


Glavno jelo – Teleći karena krumpiru Dauphinoise

Krumpir narezati na tanje ploške pa začiniti s vrhnjem za kuhanje, timijanom, češnjakom i maslinovim uljem te naribanim parmezanom. Dodati soli i papra.
Ploške naslagati u štehere ili kalupe za mafine (iz štehera će ih biti lakše izvaditi) i na vrh naribati još malo parmezana. Peći u pećnici na 190 stupnjeva 30-45min dok ne dobiju finu pečenu boju.
Ciklu narezati na kockice, začiniti (sol, papar, kim i malo šećera) i peči u pečnici dok ne dobije tamniju boju.

Brokulu glazirati.

Teleći kare začiniti (sol, papar, majčina dušica) pa zapeći na tavi sa svih strana. Pred kraj dodati žlicu putra i par režnja češnjaka (neoguljenih, samo ih stisnuti da napuknu) pa kad se putar otopi, prelijevati preko mesa. Staviti u pećnicu na 190 stupnjeva i peći do željene gotovosti. Tavu deglazirati s crnim vinom.

Poslužiti sve zajedno na tanjuru, u stilu Masterchefa i izjaviti "Ja navijam za Igora!"

Celebrity MasterChef Ep33 (Foto: PR Nova TV) - 28


Desert – Čokoladna mini torta s kremom od vanilije

Krema:

750 ml mlijeka
150 g žutanjaka
180 g šećera
70 g gustina
70 g maslaca
1 mahuna vanilije prerezane na pola

S malo hladnog mlijeka razraditi gustin, dodati žutanjke i dobro izmiješati.
Mlijeko sa vanilijom i šećerom zagrijavati do točke vrenja. Povremeno promiješati, maknuti sa vatre par minuta da infuzira miris vanilije. Izvaditi vaniliju, vratiti na vatru i u kipuće mlijeko uz miješanje pjenjačom sipati pripremljeni gustin. Kuhati uz stalno i čvrsto miješanje barem 5 minuta.
Kuhanu kremu sipati u plitku veću posudu, pokriti pvc folijom (foliju staviti na kremu da se ne ulovi korica) i kremu staviti u hladnjak. U mlaku kremu umiješati omekšali maslac.

Biskvit sa kakaom

40 g kakao praha
35 g brašna
30 g gustina
75 g maslaca
9 žutanjaka
150 g šećera
5 bjelanjaka

Pećnicu zagrijati na 180°C.
Pripremiti kalup za biskvit- namazati maslacem i posipati brašnom.
Prosijati zajedno brašno, kakao prah i gustin.
Otopiti maslac- ne pregrijati.
Žutanjke sa polovicom šećera miksati u čvrstu svijetlu pjenu- oko 5 minuta.
Bjelanjke sa ostatkom šećera miksati u snijeg.
U smjesu žutanjaka naizmjence lagano dodavati brašno, snijeg od bjelanjaka i maslac, paziti da se smjesa ne premiješa.
Sipati u pripremljni kalup i peći, cca20 min.

Coulis od malina: smrznute maline staviti u tavu, dodati 3-4 žlica šećera, malo crvenog vina, koricu limuna i cimeta u prahu. Iskuhati, smiksati štapnim mikserom i propasirati kroz cjedilo.

Šteherom izrezati krugove od biskvita. Jedan krug izrezati manjim šteherom da ima rupu u sredini.

Taj će biti srednji od tri kata.

Naslagati prvi, pa drugi kat biskvita. U rupu stisnuti kremu od vanilije i položiti zadnji kat. Kad se sve ohladi peliti ganache-em (rastopljena čokolada s malo putra). Poslužiti na coulis-ju od maline i ukrasiti šumskim voćem.

Celebrity MasterChef Ep33 (Foto: PR Nova TV) - 11

Teme:

Moglo bi vas zanimati...

Masterchef.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice masterchef.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice masterchef.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se