Gyoze sa shiitakama i kineskim kupusom

Recept Lane Klingor Mihić

Gyoze sa shiitakama i kineskim kuposom koje sam pripremala u izazovu "Moja MasterChef avantura" apsolutno je sve isto kao u jelu s potpisom osim što sam u sve dodala shitake i malo kupusa. Tjesto za gyoze sadrže samo glatko brašno i mlaku vodu.

GYOZE:

1 paket okruglog tijesta za Gyoze (Asian Cash and Carry - Pan Asia dućan)
350 dg mljevene svinjetine (dva puta provućeno kroz mašinu)
35 g mladog luka
17 g svježeg đumbira
2 žlice soja sosa (20 ml)
1 žlice sezamovog ulja (10 ml)
2 i pol žlice suncokretovog ulja (25 ml)
2 dcl pilećeg temeljca
sol
1 list Nori alga za sushi
sjemenke sezama (1 žličica)

UMAK ZA GYOZE:

3 žlica soja sosa (30 ml)
1 žlica tamnog sezamovog ulja (10 ml)
1 žlica octa od riže (10 ml)
10 gr mladog luka
7 gr đumbira, naribanog
1,5 žlica oyster umaka (15 ml)
POTREBAN PRIBOR
4 kom kineskih štapića
zdjela, okrugla
termometar za meso
tava

PRIPREMA:
Meso u zdjeli miješati štapićima, kružno u jednom smjeru. Ne mijesiti ili gnječiti rukama.
U meso dodati naribani đumbir i sitno nasjeckani mladi luk, miješati, dodati soja sos, miješati, dodati sezamovo ulje,
obično ulje, malo soli i ponovno miješati. Miješanjem smjesa treba postati prozračna i kremata, nikako nabijena i tvrda.
Žličicom puniti tijesto za gyozu, vodom namočiti rub tijesta u krug i spajati krajeve uz preklapanje. Rub stisnuti da se
ne otvara.
Gyoze peči na tavi na malo ulja, dok s donje strane ne dobiju zlatnosmeđu boju, 3-4 minute. Ne okretati ih.
Zaliti s malo temeljca, poklopiti da se stvori para u tavi i da se gyoze u toj pari potpuno skuhaju. Termometar u sredini
mora pokazivati barem 73 C, što znači da je meso kuhano.
Poslužiti uz Gyoza umak.
 

Teme:

Moglo bi vas zanimati...

Masterchef.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice masterchef.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice masterchef.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se