Lungić sa kvinojom i kremom od slanutka

Recept Igora Barberića

Lungić očistiti, začiniti (sol, papar, ružmarin) i prepeći u tavi da dobije boju i zatim staviti u pećnicu pa peći na 190 stupnjeva otprilike dok temperatura mesa nije oko 65 stupnjeva. Izvaditi van iz pećnice i pustiti na desetak minuta.

Kuhani slanutak miksati štapnim mikserom dodavajući mu sitniji režanj češnjaka, malo kima, i maslinovog ulja dok krema ne postane, je li, kremasta.

Zarezati cherry rajčice i staviti u kipuću vodu na otprilike minutu dvije dok se koža ne odvoji. Oguliti ih i pirjati sasjeckane na luku i češnjaku i maslinovom ulj. Pustiti da se kuhaju na laganoj vatri, dodati malo šećera i čekati da se raspadnu i da se umak reducira. Pred kraj mu dodati majčine dušice i kadulje i posoliti i popapriti po želji.

Mrkvu narezanu u kockice glazirati u tavi.

Sve zajedno nabacati na tanjur onako kako znamo da će impresionirati žiri i poslužiti ponizno. To uvijek pali.

 

Teme:

Moglo bi vas zanimati...

Masterchef.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice masterchef.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice masterchef.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se