Pileća rolada

Pileća rolada, pileća krilca, pileći jus s jetricom, pire od celera s crnim tartufom, slani kreker, salata od divljih šparoga, blanširana cherry rajčica, prženi peršin

Cijelo pile
Pileća jetrica
Luk
Češnjak
Mrkva
Celer korjen
Cherry rajčica
Divlje šparoge
Mladi češnjak
Crni tartuf
Ulje tartufa
Sezam bijeli
Nigela
Cayenne paprika
Gusnel
Glatko brašno
Šećer
Ružmarin
Tvrdi sir
Kruškin ocat
Peršin list
Timijan
Bijelo vino
Limun
Cvijet soli
Krumpir
Ljutika
Jaja


Piletinu otkoštiti i odrezati krilca. Otkoštenu piletinu začiniti solju, paprom, sjeckanim timijanom i koricom limuna. Zarolati u roladu i povezati kuharskom špagom. Roladu zapeći na maslacu, dodati grančicu timijana i drobljeni češnjak. Roladu dovršiti u pećnici na 180C, cca 15-20 minuta.

Krilca otkoštiti, začiniti sa solju i paprom i provući kroz smjesu gusnela i bijelog vina. Pržiti ih u dubokom ulju da postanu hrskava.

Kosti prepeći u pećnici s komadima luka, mrkve, celera i češnjaka. Pečene kosti i povrće staviti kuhati, dodati vode tek toliko da prekrije sve i uliti malo bijelog vina. Temeljac kuhati cca 30 minuta, procijediti ga i reducirati u umak. Na vrućoj tavi presotirati kockice jetrice i ljutike. Zaliti sa redukcijom umaka, zakuhati i dovršiti uz dodatak kockice maslaca i grančice timijana. Grančicu timijan izvaditi iz umaka kada ga dovoljno infuzira.
Celer i krumpir oguliti i narezati na kocke, kuhati ga u slanoj vodi, a kada je mekan protisnuti kroz cjedilo i začiniti sa maslacem, solju i par kapi ulja od tartufa. Preko pirea od celera naribati malo crnog tartufa.

Cherry rajčice zarezati nožem po koži i kratko ih blanširati. Ohladiti ih u ledenoj vodi i oguliti im kožu. Prije serviranja oguljene rajčice lagano zagrijati na rastopljenom maslacu i maslinovom ulju, začiniti ih sa malo soli i paprom.

Šparoge očistiti i blanširati ih. Ohladiti ih u ledenoj vodi, procijediti i začiniti sa redukcijom octa kruške i šećera. Salatu od šparoga posoliti i dodati par kapi maslinova ulja, eventualno popapriti.
Umijesiti tijesto za slani kreker (50 g maslac, 32 g glatko brašno, 2 žlice šećera, 1 bjelanjak, 50 g tvrdog sira, malo ružmarina). Tijesto razvaljati između 2 masna papira i posuti sa sezamom, nigelom, malo cayennske paprike i cvijetom soli. Ispeći u pećnici na 180C, cca 5-7 minuta, da dobije zlatno-smeđu boju.

Listiće peršina oprati, posušiti i prepržiti ih u dubokom ulju. Pržene listiće peršina ocijediti od viška ulja na papirnatom ubrusu.


 

Teme:

Moglo bi vas zanimati...

Masterchef.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice masterchef.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice masterchef.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se