Pita s lososom

Stres test zadatak

Dimljeni losos
Svježi sir
Kiselo vrhnje
Jaja
Prepeličja jaja
Špinat
Maslac
Kopar
Vlasac
Kore

Blanširati špinat u vodi ili ga pofuriti na tavi na maslinovom ulju, ohladiti i istisnuti eventualni višak vode.

Rastopiti maslac i premazati tavu. U tavu složiti 2 kore i premazati ih maslacem. Razraditi svježi sir s vrhnjem i začiniti solju, paprom, svježim vlascem, svježim koprom i dodati jedno jaje.

Smjesom premazati kore pa slagati slojeve kore premazane maslacem i smjese. Na zadnji sloj smjese poslagati špinat i dodati ostatak smjese. Posoliti, popapriti, poškropiti maslinovim ulje i zapeći na štednjaku.

Kad kore uhvate boju, staviti tavu u pećnicu na 200 stupnjeva cca 30 minuta. Pred sam kraj, na pitu staviti prepeličja jaja i kratko dovršiti u pećnici. Na gotovu pitu, staviti dimljeni losos.
 

Teme:

Moglo bi vas zanimati...

Masterchef.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice masterchef.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice masterchef.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se