Torta od mrkve

Recept Igora Barberića

Suhi sastojci:
(1 šalica = 240ml )
2,5 šalice brašna, 1 žličica praška za pecivo, prstohvat soli, pola žličice đumbira, žličicu cimeta i pola žličice muškat oraha.
Sve sastojke zmiješati u poudi.

U samostojećem mikseru zamiksati 1/2 šalice ulja i 3/4 šalice šećera. Dodati 3 jaja, jedan po jedan, zatim 2 žličice ekstrakta vanilije, pola šalice vode, oko 450g sitno ribane mrkve, te jednu šalicu usitnjenih oraha. Smjesi dodavati suhe sastojke u dva navrata.
Gotovu smjesu podijeliti u dva protvana za tortu i peći u pećnici već zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 15-20 minuta ili dok čačkalica ubodena u biskvit ne bude čista.
Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se hladi.

Mascarpone sir pomiješati sa šećerom u prahu (količina po ukusu), ali miješati lagano žlicom a ne kao ja mlatiti mikserom (sir postane pretekuć tako)

Mascarpone staviti na vrh jednog biskvita i pokriti s drugim biskvitom te prekriti cijelu tortu sirom.

Ukrasiti strane sa usitnjenim orasima.

Poslužiti voljenima na tanjuru a malo manje voljenima direktno u facu.

Celebrity MasterChef gledajte na Novoj TV nedjeljom od 21:45h, ponedjeljkom i utorkom od 22:15h. Propustili ste emisiju? Pogledajte je besplatno na novatv.hr!

Teme:

Moglo bi vas zanimati...

Masterchef.dnevnik.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice masterchef.dnevnik.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice masterchef.dnevnik.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se